fbpx
Home » Patriotic Ice Pops and a Fun July 4th Trivia!

Patriotic Ice Pops and a Fun July 4th Trivia!

Patriotic Ice Pops and a Fun July 4th Trivia!





With Independence Day upon us, we bring you this fun trivia, but also a refreshing, delicious and festive 4th of July Ice Pops recipe that is tasty and healthy!

July 4th flag

With the 4th of July upon us, summer in full observance, I thought it would be cool to bring you a refreshing new recipe perfect for celebrating this holiday: July 4th Ice Pops!

But first, let’s look at some 4th of July trivia to help us kick off the celebration of America’s Independence!

1. On July 4th of what year did the Continental Congress approved the final wording of the Declaration of Independence?

a. 1492
b. 1775
c. 1776
d. 1826

2. The deaths of whom on July 4, 1826 inspired the celebration of Independence day?

a. Abraham Lincoln and his wife
b. Thomas Jefferson and John Adams
c. Nathan Hale and Charles Dickens
d. Stamford Raffles and Thomas Jefferson

3. Which US President was the only one to be born on July 4?

a. Barack Obama
b. Franklin Roosevelt
c. Teddy Roosevelt
d. Calvin Coolidge

4. In what year did congress recognize Independence Day as a national holiday?

a. 1870
b. 1493
c. 1826
d. 1776

5. We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights; that among these are Life, Liberty, and the pursuit of Happiness, is found where?

a. The constitution
b. The Declaration of Independence
c. The Virginia Wig Cabinet Papers
d. Statute of Virginia for Religious Freedom

6. The Declaration of Independence did what?

a. Declared our independence from foreign oil
b. Told Americans to drink coffee, not tea
c. Promoted the idea that each person should think for him or her self
d. Told the British Crown that Americans would be self governing

7. What is the major difference between a democracy and a constitutional republic?

a. They are the same
b. In a democracy democrats rule congress, while in a constitutional republic republicans rule congress.
c. A democracy means everyone votes and everyone’s vote counts the same nts the same while a republic is where people choose representatives who, in turn, make policy decisions on their behalf but the decisions must remain within the framework written in the constitution
d. In a democracy everyone must be happy so no one is left out, while in a constitutional republic, people can be unhappy because it is in the constitution.

8. Who wrote the pledge of the allegiance?

a. Francis Bellamy in 1892
b. Alexander Hamilton in 1779
c. George W Bush in 1996
d. Frank Sinatra in 1933

9. What is the magna carta?

a. One of the earliest drafts of what would become the United States Constitution
b. A dish from Italy
c. The newest version of the Bill of Rights
d. Congress’ formal term for vacation

10. What is one of the major reasons the US declared itself independent from the British Crown?

a. The people wanted to drink coffee, not British tea
b. Taxation without representation
c. Patrick Henry pissed people off
d. James, the Duke of York, could no longer handle the colonies

See the quiz answers below this awesome summer fun, Independence Day-inspired treat I prepared for you all – Patriotic Ice Pops!

July 4th Ice Pops

Healthy, fun, and patriotic, you'll these July 4th Ice Pops!

To celebrate 4th of July, I thought it would be perfect to bring you these refreshing patriotic ice pops! With three fun, colorful layers of red, white and blue, these ice pops make a perfect 4th of July snack!

Healthy, delicious and refreshing, you'll love these July 4th Ice Pops!

Healthy, delicious and refreshing, you'll love these July 4th Ice Pops!

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

July 4th Ice Pops


  • Author: Jocelyn Brown

Description

With three fun, colorful layers of red, white and blue, these ice pops make a perfect 4th of July snack!


Ingredients

Scale

For the Strawberry Layer:

  • 5 to 6 strawberries
  • 1 tbsp honey

For the Banana Layer:

  • 1/2 banana
  • 1/3 cup milk

For the Blueberry Layer:

  • 1/2 cup blueberries
  • honey, as needed

Instructions

  1. Blend each layer in a food processor or blender separately.
  2. Pour the first layer into the popsicle mold and stick in into the freezer for at least 20 minutes or until mostly solid.
  3. If you’re adding a popsicle stick, stick it the same time you’re adding the second layer. Freeze for another 20 minutes or so, before adding the third layer.
  4. Enjoy your ice pops!

Notes

For this recipe, I used the banana layer as the second layer. Since it’s thick, it helps hold the stick up.

 

4th of July Quiz Answers

1. C
2. B
3. D
4. A
5. B
6. D
7. C
8. A
9. A
10. B

Keeping the American Independence Day holiday spirit alive

When it comes to finding unique ways to commemorate the holiday, I love to bring in the spirit of the 4th, so while my kids would love a day of complete freedom, I do still need to be the parent, but I also can find cute ways to make everything the week of the 4th be in theme. We love the fireworks, and actually all summer long, we can keep the spark alive with these patriotic and healthy 4th of July Ice Pops. They’re great after a day in the back yard, and since they’re full of real foods, and have no artificial flavors or colors, they’re healthy, too!

What’s your favorite 4th of July treat?




Follow:
Jocelyn Brown
Jocelyn Brown

A former school teacher, Jocelyn Brown created Hip Mama’s Place in 2007. Her motto for this blog is: get inspired, create and share! Jocelyn loves sharing about food and recipes, crafts, DIY projects and her random travels with her family. She also loves all things social media, but her latest obsession is Instagram.

Find me on: Web

63 Comments

  1. Judy Thomas
    07/29/2018 / 9:50 am

    These posicles sound delicious! Great trivia quiz too ๐Ÿ™‚ Thankyou

  2. Jenny B
    07/15/2018 / 11:06 pm

    Even though 4th of July is over, I would still make these ice pops! They look amazing – my daughter would love these for sure.

  3. 07/07/2018 / 1:02 pm

    love this festive post. The ice pops look so good.

  4. 07/06/2018 / 2:17 pm

    Happy 4th of July!
    I’d try for sure this ice pops they look kinda refreshing. ๐Ÿ™‚

  5. 07/06/2018 / 5:01 am

    I knew 4 answers for the trivia, which Im ok with, as a European.

    cool idea for a post!

  6. 07/06/2018 / 4:39 am

    Happy 4th of July to you all. I couldn’t even attempt the test, I’m not from the US. The popsicles though look yum.

  7. 07/06/2018 / 4:30 am

    The blueberries don’t really end up blue do they? I wonder if something else could be used.

  8. kim
    07/05/2018 / 10:45 am

    Those pops look so refreshing and I love how festive they are! Will try these for sure!

  9. 07/05/2018 / 6:40 am

    Amazing post! It was great to learn a bit more about American history. Also, those pops looks delicious and beautiful. ๐Ÿ™‚

  10. Jennifer Prince
    07/04/2018 / 9:48 pm

    I love making pops from scratch. I’ll have to try this recipe. They are such fun with the stripes!

  11. 07/04/2018 / 9:31 am

    Interesting quiz here. I don’t know any of the answers though. The recipe sounds very yummy.

  12. 07/03/2018 / 6:33 pm

    Aah popsicles, memories refreshed! we would spend so much time with mom making so many flavours or freezer would be full !

  13. 07/03/2018 / 1:50 pm

    Amazing! These look fantastic and I bet they taste so good too. It’s always fun to make themed party food isn’t it?

  14. 07/03/2018 / 12:19 pm

    I think the trivia is a fun game especially for the kids so they can learn more about the history behind the 4th of July! Those ice pops are incredible! They look SO good!

  15. 07/03/2018 / 12:13 pm

    Love the look of those icepops! I bet that they tasted so refreshing and super cooling too x

  16. 07/03/2018 / 11:25 am

    I am in England so I obviously don’t celebrate 4th July. HOWEVER, these ice lollies look amazing! I have some moulds (slightly different shape) so I am going to have to try these out.

  17. Geraline Batarra
    07/03/2018 / 12:45 am

    I only got 6 points on that quiz need to go back and review again, hahaha! But anyways, that Ice Pops looks really delicious and looks so simple to make.

  18. 07/02/2018 / 9:57 pm

    These look so refreshing! I will be trying these out.

  19. 07/05/2017 / 8:39 am

    What a fun post! So many facts that I didn’t even know about our country! Love these festive pops and especially that they’re made with healthy ingredients! I know my kids will love them too!

  20. 07/04/2017 / 1:26 pm

    Love the ice pops and how the ingredients are alL natural! I’m from the UK so my American history is pretty poor…and this test proved it!

  21. 07/03/2017 / 8:23 pm

    These popsicles look absolutely delicious. I’m also loving that you included the trivia. This will be a great resource for our 4th of July party tomorrow!

  22. 06/16/2017 / 2:21 pm

    I can’t wait to read these trivia questions to my son and see if he is stumped by any! He loves history. I also can’t wait to make those pops! YUM!

  23. 06/16/2017 / 3:49 am

    I’m glad this test wasn’t graded because I totally failed. I like your patriotic ice pops, the kids and I love frozen treats this time of the year.

  24. 06/15/2017 / 8:58 pm

    Such fun popsicles! I love how you layered it. I’ve never tried this before.

  25. 06/15/2017 / 2:16 am

    This looks like a great quiz! And those ice pops look so yummy! Thanks for sharing!

  26. 06/14/2017 / 9:47 pm

    I should make this with my kids for the 4th of July. Those looks awesome.

  27. 06/14/2017 / 7:54 pm

    Great trivia, I got them all right! I love the ice pops too.

  28. 06/14/2017 / 6:08 pm

    Love the pops of color of these! This is an absolutely perfect treat for the 4th celebration! I will try to make these with my girls, I know they will love it!

  29. 06/14/2017 / 12:24 pm

    This quiz will be fun for the kids! I love the colorful ice pops, sounds like a good time, trivia and popsicles, you can not go wrong!

  30. Jennifer G
    06/14/2017 / 11:40 am

    How fun are these? I do not know much about the 4th of July as I am not from the US. HOWEVER these would also work for Canada! July 1st.

  31. 06/14/2017 / 5:46 am

    I am not from the US and don’t know much about the 4th of July. The popsicles look so yummy.

  32. Mary Edwards
    06/14/2017 / 1:55 am

    I always fail at history ๐Ÿ™ lol. But I win at making those delicious popsicles! Going to try it out

  33. 06/14/2017 / 1:06 am

    Those ice pops are so fun, they remind me of the red, white, and blue bomb pops that they sell in stores. That is an awesome trivia quiz as well, that every American should learn the answers to.

  34. 06/14/2017 / 1:03 am

    I love trivia. This is a subject we could all use a crash course on.

  35. Jennifer Van Huss
    06/13/2017 / 11:51 pm

    Great quiz! I’m Canadian so I didn’t know any of the answers, but learning about them is fun! These Popsicle look fabulous!

  36. 06/13/2017 / 10:57 pm

    These popsicles turned out great! They’d be perfect for 4th of july celebrations!

  37. 06/13/2017 / 10:14 pm

    Those look so good! I love making home made pops like this. They’re so much better than store bought ones.

  38. 06/13/2017 / 9:55 pm

    Those look so good! I LOVE pops like this, and being home made means they’ll taste SO MUCH better.

  39. 06/13/2017 / 8:47 pm

    Fun quiz about the 4th of July you have made up. Love making ice pops from scratch using fresh ingredients. I make some red, white and blue ice pops that are fun.

  40. LAMusing
    07/03/2016 / 8:19 pm

    I didn’t do as well on the quiz as I would have thought :/ Love the ice pops! Happy 4th!

  41. 07/03/2016 / 1:45 am

    I love making cool and fun ice pops with my son and then tasting them afterwards. YUM!

  42. 07/01/2016 / 8:48 pm

    Totally bombed the quiz! lol! The Popsicles look amazing and refreshing, thanks for the recipe!

  43. Judy Thomas
    06/30/2016 / 8:23 am

    Being a Kiwi, I probably got every question wrong on the quiz.:) I hope everyone has an awesome July 4th. Best Wishes XX

  44. Lauryn R
    06/28/2016 / 7:20 pm

    Fun trivia! These Fourth of July popsicles sound delicious! I will definitely make some for my kids! ๐Ÿ™‚

  45. 06/25/2016 / 2:38 pm

    Fun trivia indeed! Thanks for sharing! The pops look fabulous!

  46. Christy Caldwell
    06/24/2016 / 12:07 pm

    I knew a couple of the trivia. Gah.
    Love the ingredients in these pops. I’m going to have to try these for my boys.

  47. kerri
    06/23/2016 / 11:53 am

    These pops looking amazing, I can’t wait to try it out. They would be perfect for some upcoming hot days. On the 4th we always have cherry flavored Jello in the shape of the USA. and add some strawberries and whip cream

  48. Nicole Escat
    06/21/2016 / 5:59 pm

    Oh, I love trivia especially that I am not familiar with 4th of July. The ice pop looks delicious, I like your creativity on this.

  49. 06/21/2016 / 10:55 am

    I love this pop recipe! It’s all natural! I’m also going to have to give my nerdy kids this quiz, as I’m sure they will certainly know more than I do.

  50. Jeanine Carlson
    06/21/2016 / 6:59 am

    These sound so yummy and cool!

  51. 06/21/2016 / 12:03 am

    a big fat F for me but Im trying the pops tonite – I can hardly believe I have all the ingredients to something. Thanks I will let ya know how they turn out : )

  52. DJ
    06/20/2016 / 10:45 pm

    Those ice pops look yummy! I know they would be fun to make with my niece this summer.

  53. 06/20/2016 / 10:32 pm

    What a great flavor combination. I love strawberry and banana, but never thought to combine blueberry. I did pretty good on the quiz.

  54. 06/20/2016 / 4:16 pm

    Oh how fun! and so perfect for this heat wave we are having in AZ!! We better eat them fast so they don’t melt ๐Ÿ˜‰

  55. 06/20/2016 / 2:01 pm

    what a fun way to have a cool treat and be patriotic. I love this one so much. Trying at home.

  56. 06/20/2016 / 12:34 pm

    This popsicle recipe looks delicious and its oh so fun for the 4th. I need to start menu planning now and these would be a great addition for a barbecue. Also love the use of natural honey.

  57. vickie couturier
    06/19/2016 / 9:54 pm

    i did okay on the quiz,and love the pops,,how refreshing these would be on a hot day

  58. Amber Ludwig
    06/18/2016 / 11:32 pm

    Oh my did I fail that quiz horribly lol :/ Should’ve probably paid a little more attention to history!! Can’t wait to try those popsicles though!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe rating

866 Shares
Share272
Tweet5
Pin589
Share